Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
29.10.2021

Незаконні вироки за «тероризм та екстремізм»: чергова хвиля репресій спрямована на дискредитацію корінного народу Криму

Сьогодні судді Південного окружного військового суду в Ростові-на Дону винесли черговий незаконний вирок чотирьом кримським татарам, засудивши їх на строк від 12 до 17 років колонії суворого режиму за звинуваченнями в «тероризмі» та «екстремізмі».
Сейтумеру Сейтумерову - 17 років, Осману Сейтумерову - 14 років, Амету Сулейманову - 12 років, Рустему Сеітмеметову - 13 років.
 
Сім років на півострові відбуваються систематичні репресії, спрямовані на дискредитацію представників корінного народу Криму. Незаконні вироки громадянам України у політично вмотивованих справах «Хізб ут-Тахрір» – інструмент  реалізації політики РФ, спрямованої на переслідування кримчан за релігійними ознаками. Держава-окупант та її окупаційна адміністрація використовує будь-які способи залякування населення півострова та придушення свободи слова, свободи вираження поглядів і свободи релігії, у тому числі використовуючи систему кримінального правосуддя у політичних цілях. До прикладу, троє із засуджених сьогодні – члени однієї родини.
 
Прокуратура АР Крим та м. Севастополя здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактами незаконного переслідування кримських татар на території тимчасово окупованого півострова Крим (ч. 1 ст. 146, ч. 2 ст. 146, ч. 2 ст. 162 КК України). Наразі повідомлено про підозру старшому слідчому незаконно створеного слідчого відділу Управління ФСБ Росії по Республіці Крим і м. Севастополя. Збираються докази причетності інших працівників окупаційних правоохоронних органів до незаконних переслідувань громадян України в Криму.
 

кількість переглядів: 3211