Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
03.12.2021

У Брюсселі відбувся Дев’ятий раунд консультацій Україна-Європейський Союз з питань правових наслідків тимчасової окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя

Цього тижня у м. Брюссель відбувся Дев’ятий раунд консультацій Україна-Європейський Союз з питань правових наслідків тимчасової окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя. Участь у складі української делегації взяв перший заступник керівника прокуратури автономії Віталій Секретар.
 

Зазначені консультації є одним із ключових діалогових майданчиків Україна-ЄС, у рамках якого щороку обговорюється широке коло проблемних питань, пов’язаних із тимчасовою окупацією території півострова Крим Російською Федерацією.
 

У своєму виступі Віталій Секретар висвітлив актуальну інформацію щодо порушення прав і свобод в Криму, щодо практики регулярних порушень повітряного простору України над АР Крим російськими авіакомпаніями, щодо кримінальноїадміністративної відповідальності за відвідування Криму з порушенням правил перетину кордону.
 

Метою даного заходу є обмін інформацією щодо поточного стану справ у сфері невизнання ЄС окупації Криму, донесення інформації про політику України у цій сфері, а також обговорення ситуації щодо порушення окупантами прав людини на півострові й протидії намаганням РФ легалізувати спробу анексії.

кількість переглядів: 3426