Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
08.12.2021

Шахрайська схема заволодіння 85 тисячами доларів США: до суду скеровано обвинувальний акт щодо чотирьох учасників схеми

Прокуратурою АР Крим та м. Севастополя скеровано до суду обвинувальний акт стосовно учасників шахрайської схеми, які намагалися заволоділи грошовими коштами у сумі 85 тисяч доларів США, шляхом продажу нежитлової будівлі із використанням підроблених документів (ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 190 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до дванадцяти років.
 

Встановлено, що учасники схеми, за попередньою змовою, використовували підроблені документи про право власності на нежитловий будинок з метою подальшого його «продажу». Вказане майно було зареєстровано на неіснуюче товариство, що нібито знаходиться в АР Крим. Згодом, використовуючи підроблені документи, вони здійснили відчуження майна з «товариства» на користь однієї з учасниць схеми, яку залучили у якості фіктивного власника.
 

Під час оформлення купівлі-продажу нежитлового приміщення та отримання від «покупця» 85 тисяч доларів США, було викрито та затримано двох, а пізніше ще трьох учасників шахрайської схеми.
 

Нагадаємо, що у червні 2021 року, за процесуального керівництва прокуратури автономії до суду скеровано обвинувальний акт стосовно учасниці вказаної шахрайської схеми. Печерським районним судом м. Києва визнано її винною та засуджено до позбавлення волі {строком на 5 років, разом з тим, враховано беззастережне визнання своєї вини, щире каяття, активне сприяння розкриттю злочину, викриття у його вчиненні інших осіб, тому, судом прийнято рішення про звільнення від відбування покарання з випробуванням, іспитовим строком тривалістю 1 рік.
 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось ГУ НП в АР Крим та м. Севастополі.
 


Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним.

 


кількість переглядів: 3515