Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
13.12.2021

Переслідування українського активіста в Криму: заочно судитимуть окупаційну суддю

За процесуального керівництва прокуратури АР Крим та м. Севастополя, в порядку спеціального досудового розслідування, до суду скеровано обвинувальний акт стосовно окупаційної судді «Верховного суду Республіки Крим». Дії обвинуваченої кваліфіковано як державна зрада (ч. 1 ст. 111 КК України). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років.
 

Досудовим розслідуванням встановлено, що до окупації півострова обвинувачена займала посаду судді Апеляційного суду АР Крим, а у 2014 році зрадила присязі на вірність народу України та перейшла на службу до незаконно створеного «Верховного суду Республіки Крим Російської Федерації».
 

Обвинувачена надавала допомогу представникам держави-окупанта у переході судової системи України, що діяла в Криму, на відправлення правосуддя за законодавством РФ. Зокрема, «суддя» залишила скаргу адвоката українського активіста на незаконне продовження строку його тримання під вартою, без задоволення. Йдеться про кримського активіста, якого було незаконно засуджено на території окупованого півострова за, нібито, нанесення тілесних ушкоджень співробітнику спецпідрозділу «Беркут» у м. Києві під час Революції Гідності.
 

Таким чином, своїми діями та рішеннями обвинувачена сприяла державі-окупанту та окупаційним органам влади у проведенні підривної діяльності проти України.
 

 Досудове розслідування здійснювалось слідчими ТУ ДБР, розташованого у м. Мелітополі.
 


Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 3081