Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
14.12.2021

Партія героїну на понад 1 мільярд гривень: перед судом постануть організатори міжнародної схеми наркоторгівлі

«Учора скерували до суду обвинувальний акт стосовно двох громадян Турецької Республіки, які організували масштабну схему перевезення героїну з Ісламської Республіки Іран, через територію Грузії, до України для подальшого збуту на території держави та контрабанди до країн Європейського Союзу. В результаті успішної спецоперації, над якою працювали українські та іноземні правоохоронці, нам вдалося попередити жахливі наслідки, які спричиняє вживання наркотиків та без перебільшень, врятувати не одне життя» - наголосив керівник прокуратури автономії Ігор Поночовний.  
 

Дії обвинувачених кваліфіковано, як контрабанда наркотичних засобів в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 305 КК України) та незаконне придбання, зберігання, перевезення та збуту наркотичних засобів (ч. 3 ст. 307 КК України). Санкції статей передбачають до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 

 Як повідомлялось раніше, за результатами тривалої міжнародної спецоперації, у липні цього року, правоохоронці автономії затримали у м. Києві двох громадян Турецької Республіки. Наразі, до них застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
 

Досудовим розслідуванням встановлено, що обвинувачені організували переміщення героїну в особливо великих розмірах через митний кордон України. Задля безперешкодного перетину кордонів, «товар» маскували у спеціально обладнану пустотілу цеглу.
 

Під час затримання обвинувачених, загальна вага вилученого «товару», що мала переправлятися до країн ЄС, складала 368 кілограмів, відповідно до висновків експерта загальна маса героїну у суміші складає 192 кілограма, що за цінами «ринку» становить понад 1 мільярд гривень.  
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось ГУ НП в АР Крим та м. Севастополі.
 


Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 


кількість переглядів: 8969