Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
11.01.2022

Проведення підривної діяльності проти України в Криму: українському правоохоронцю повідомлено про підозру

За процесуального керівництва прокуратури автономії повідомлено про підозру колишньому начальнику управління громадської безпеки ГУ МВС в АР Крим за ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років.
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що підозрюваний прийняв присягу працівника органів внутрішніх справ України та присягнув залишатися відданим народові України, суворо дотримуватися її Конституції та чинного законодавства. У лютому 2012 року був призначений на посаду начальника управління громадської безпеки Головного управління МВС України в АР Крим та в 2013 році йому присвоєно спеціальне звання – полковник міліції.
 
Під час окупації півострова у 2014 році, підозрюваний зрадив присязі на вірність народу України та перейшов на службу до незаконно створеного «Міністерства внутрішніх справ Республіки Крим», яке пізніше увійшло до складу  «Міністерства внутрішніх справ РФ». Сприяючи становленню окупаційних правоохоронних органів на півострові, вказаний громадянин обійняв посаду «начальника управління організації охорони громадського порядку і взаємодії з органами виконавчої влади суб’єктів РФ і органів місцевого самоврядування».
 
Своїми діями та рішеннями «правоохоронець» надавав допомогу представникам держави-окупанта у проведенні підривної діяльності проти України.
 

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 
 

кількість переглядів: 3347