Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
21.12.2021

Становлення окупаційної влади на півострові: повідомлено про підозру колишньому начальнику Керченської виправної колонії

За процесуального керівництва прокуратури АР Крим та м. Севастополя повідомлено про підозру окупаційному начальнику виправної колонії «Федеральної служби виконання покарань по Республіці Крим та м. Севастополя» за фактом державної зради (ч. 1 ст. 111 КК України). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від дванадцяти до п'ятнадцяти років.
 

Досудовим розслідуванням встановлено, що до окупації півострова,  підозрюваний обіймав посаду начальника Керченської виправної колонії Державної пенітенціарної служби України та перебував у спеціальному званні підполковника внутрішньої служби. У 2014 році український офіцер перейшов на службу до окупаційної адміністрації РФ, незаконно обійнявши посаду «заступника начальника виправної колонії-1 по Республіці Крим та м. Севастополю». Пізніше, підозрюваний отримав від окупаційної влади підвищення у посаді до «начальника виправної колонії-2» та спеціальне звання «полковника внутрішньої служби РФ».
 

Таким чином, «начальник колонії», перейшовши на бік ворога в умовах збройного конфлікту, надавав допомогу представникам іноземної держави у проведенні підривної діяльності проти України, а також своїми діями та рішеннями сприяв становленню окупаційної влади РФ на півострові шляхом безпосередньої участі у її роботі.
 

Досудове розслідування здійснювалось СУ ГУ СБУ в АР Крим.  
 


Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 1621