Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
29.12.2021

У 2021 році прокуратура автономії повернула державі 4 млн грн за польоти над Чорним морем

Незважаючи на відсутність доступу до території та відсутність практики здійснення представницької діяльності в умовах тимчасової окупації, цього року прокуратура автономії повернула державі майже 4 мільйони гривень за польоти в міжнародному повітряному просторі над Чорним морем. Фактично, 1 млн грн щоквартально.
 

Відтак, Господарський суд Київської області задовольнив у повному обсязі позовні заяви прокурори автономії в інтересах держави до 2 іноземних авіакомпаній щодо сплати заборгованості за користування аеронавігаційними послугами у повітряному просторі України, у тому числі за польоти в міжнародному повітряному просторі над Чорним морем. Окрім того, під час розгляду судом позовної заяви, одна з авіакомпаній Об’єднаних Арабських Еміратів добровільно сплатила заборгованість у повному обсязі.  
 

Також, за позовом прокуратури автономії, суд зобов'язав приватне підприємство знести будівлі та споруди, незаконно розміщені вздовж траси Херсон-Сімферополь, на земельній ділянці, що прилягає до Північно-Кримського каналу. Протиправна передача зазначеної земельної ділянки приватному підприємству перешкоджала розбудові інфраструктури КПВВ «Каланчак» на адміністративній межі з тимчасово окупованою територією півострова Крим.

кількість переглядів: 2534