Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
27.01.2022

Кримінальне переслідування українського активіста в Криму: заочно судитимуть окупаційного прокурора

За процесуального керівництва прокуратури автономії, в порядку спеціального досудового розслідування, до суду скеровано обвинувальний акт стосовно колишнього прокурора Роздольненського району АР Крим за ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років.
 
У ході досудового розслідування встановлено, що обвинувачений зрадив  присязі на вірність народу України та, після окупації півострова у 2014 році, перейшов на службу до незаконно створеної прокуратури Роздольненського району Республіки Крим.
 
Так, розуміючи незаконність кримінального переслідування українського активіста та подальшого його засудження за нібито приниження окупаційного правоохоронця під час проведення незаконного обшуку, «прокурор» вимагав зміни покарання активісту з 320 годин обов’язкових робіт на більш суворе. Як результат, 11.10.2016 року «Роздольненський районний суд Республіки Крим» задовольнив клопотання «прокурора» та засудив активіста до 40 діб позбавлення волі
 
Таким чином, своїми діями та рішеннями обвинувачений сприяв становленню та зміцненню  окупаційних органів прокуратури на півострові, а також надавав допомогу представникам іноземної держави в проведенні підривної діяльності проти України.
 

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


кількість переглядів: 2549