Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
08.02.2022

Порушення правил міжнародних польотів на території окупованого півострова: накладено арешти на 14 літаків порушників

За клопотаннями прокуратури автономії, Херсонським міським судом накладено арешти на 14 літаків російського авіаперевізника, що перевозили пасажирів з/до закритого пункту пропуску «Сімферополь-авіа», які, таким чином, були знаряддям вчинення злочинів.
 
У рамках кримінального провадження розпочатого за ч. 2 ст. 332-1, ч. 1 ст. 111, ч. ч. 2, 3 ст. 332, та ст. 334 КК України встановлено, що російською авіакомпанією «Газпром авіа» незаконно використовувались 14 пасажирських літаків марок «Dassault Falcon», «Sukhoi Superjet» та «Boeing» для неправомірного переправлення осіб через державний кордон України, порушуючи правила міжнародних польотів. Також встановлено, що не менш ніж 37 російських авіакомпаній здійснюють регулярні авіаперевезення до АР Крим в порушення законодавства. Такі дії розглядаються прокуратурою автономії як такі, що підривають суверенітет України.
 
Нагадуємо, що в рамках зазначеного провадження, за клопотанням прокуратури автономії, накладено арешти на 263 повітряних судна, які здійснювали регулярні пасажирські та інші перевезення до окупованого півострова, порушуючи норми міжнародного права та законодавство України.
 
Досудове розслідування здійснюється CУ ГУ СБУ в АР Крим.
 
 

кількість переглядів: 4683