Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
17.02.2022

Незаконне переслідування громадянки України в окупованому Криму: заочно судитимуть колишню суддю Чорноморського районного суду АР Крим

Прокуратурою АР Крим та м. Севастополя, в порядку спеціального досудового розслідування, до суду скеровано обвинувальний акт стосовно колишньої судді Чорноморського районного суду АР Крим за ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від дванадцяти до п'ятнадцяти років.
 
Встановлено, що суддя, після окупації півострова у 2014 році, зрадила присязі на вірність народу України та перейшла на службу до незаконно створеного Чорноморського районного суду Республіки Крим. Перебуваючи на посаді, обвинувачена незаконно притягнула до адміністративної відповідальності українську громадянку, призначивши покарання у вигляді штрафу розміром 10 тисяч рублів.
 
Насправді, кримчанку притягували до відповідальності за події 3 травня 2014 року, коли колишньому Голові Меджлісу кримськотатарського народу Мустафі Джемілєву окупаційна влада незаконно заборонила в’їзд до півострова. Тоді, на знак протесту та виступаючи проти окупації, кримчани перекрили дорогу на кількох ділянках трас Сімферополь-Севастополь, Херсон-Джанкой-Феодосія-Керч, Сімферополь-Феодосія-Керч та ін.
 
Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 647