Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
22.02.2022

Намагання легітимітизувати окупацію півострова Збройними силами РФ: заочно судитимуть депутата Севастопольської міської ради

За процесуального керівництва прокуратури автономії, у порядку спеціального досудового розслідування, скеровано до суду обвинувальний акт стосовно депутата Севастопольської міської ради VI скликання за ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років.
 
Встановлено, що у березні 2014 року, обвинувачений, громадянин України, спільно з іншими депутатами Севастопольської міської ради, проголосував за прийняття ряду незаконних постанов задля приховання факту окупації півострова збройними силами РФ та легітимізації дій держави-окупанта. Мова йде про підтримку рішень ВР АР Крим щодо проведення «загальнокримського референдуму», прийняття постанови «Про Декларацію про незалежність АР Крим та м. Севастополя», що передбачала «входження Криму до складу РФ».
 
Після окупації півострова, обвинувачений продовжив свою діяльність у незаконно створеному органі «Законодавчі збори міста Севастополя», чим забезпечив функціонування незаконно створеного представницького органу окупаційної адміністрації РФ.
 
Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 594