Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
21.03.2022

Дітей, які були за роки окупації Криму залучені до руху «юнармія», можуть кинути на цілком реальне, а не пропагандистське, поле бою.

За повідомленнями Головного управління розвідки Міністерства оборони України, через брак живої сили для поповнення лав окупаційної армії керівництво кремля ймовірно розглядає можливість залучення до участі у війні проти України неповнолітніх громадян рф. Як стверджує ГУР, відповідний наказ «Про організацію залучення членів військово-патріотичного громадського руху «юнармія» до проведення спеціальної операції на території України» підписано міністром оборони рф.
 
В наказі йдеться про підготовку потенційного людського резерву з дітей у віці 17-18 років для залучення до війни у складі окупаційної армії. Вище воєнне керівництво рф має надати пропозиції стосовно проведення підготовки зазначеного особового складу в найкоротші терміни. Контроль за виконанням наказу покладено на начальника головного військово-політичного управління зс рф.
 
Якщо згадана інформація відповідає дійсності, до війни може бути залучено у тому числі близько 1800 дітей у віці 17-18 років з тимчасово окупованого Кримського півострова, які входять до руху “юнармія”.
 
Нагадаємо, що «юнармія» - російська дитячо-юнацька мілітарна організація при міністерстві оборони рф, яка значною мірою інтегрована в навчальний процес закладів освіти. Вирізняється радикальною пропагандистською роботою серед російської молоді. Членами організації стають діти з 8 років.
 
Як свідчать опубліковані дані, саме в тимчасово окупованому Севастополі рф залучила найвищий відсоток учасників руху “юнармія” у віці 17-18 років у співвідношенні до загальної кількості дітей. Найімовірніше, що в разі виконання цього бездумного наказу російських посадовців саме український Севастополь зазнає найболючіших втрат.
 
Росія намагається створити максимум перешкод для деокупації та реінтеграції АР Крим та м. Севастополя. Залучаючи до війни та фактично приносячи в жертву дітей з цих регіонів, рф прагне створити штучну прірву між українцями та посіяти ворожнечу на дитячих життях.
 
Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим неодноразово наголошувало на тому, що залучення дітей до подібних мілітарних рухів є порушенням міжнародного гуманітарного права, а Прокуратура АР Крим та м. Севастополя розслідує кримінальні провадження за відповідними фактами. Прокуратура автономії спільно з Regional Center for Human Rights, Українська Гельсінська спілка з прав людини - УГСПЛ та Крымская правозащитная группа / Crimean Human Rights Group у 2018 та 2020 роках направили до Офісу Прокурора Міжнародного кримінального суду два інформаційні повідомлення, зокрема що містили докази причетності вищого політичного керівництва держави-окупанта до пропаганди військової служби серед дітей на півострові.
 
Закликаємо громадян України в тимчасово окупованому Криму, особливо батьків підлітків, які були залучені до «юнармії», не допустити їх участі у розв‘язаних росією воєнних діях на території України. Не допускайте участі дітей у русі “юнармія”! Участь дітей у війні, у тому числі їх можливе залучення до бойових дій, несуть реальну загрозу їх життю і здоров’ю! Російська армія зазнає величезних втрат і зовсім не рахується із життям людей. Для неї ці життя є розхідним матеріалом. Зробіть усе, аби зберегти власних дітей та не дозволити посадовцям з кремля відправити їх на смерть!

кількість переглядів: 5128