Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
03.05.2022

Незаконне засудження громадянина України в Криму: розпочато кримінальне провадження

Нещодавно, Південний окружний воєнний суд Ростова-на-Дону виніс черговий незаконний вирок громадянину України, засудивши його до 19 років і 6 місяців позбавлення волі за звинуваченням в «державній зраді». Так, ви все правильно зрозуміли, громадянина України засуджено за державну зраду російській федерації, при цьому його було позбавлено права на справедливий судовий процес, що є порушенням IV Женевської Конвенції про захист цивільного населення під час війни 1949 року.
 
Прокуратура автономії кваліфікувала такі дії окупаційних силовиків та суддів як воєнний злочин за ч. 1 ст. 438 КК України (порушення законів та звичаїв війни).
 
Українського журналіста затримали в окупованому м. Севастополь в листопаді 2016 року за участь у нібито диверсійно-терористичній групі Головного управління розвідки Міністерства оборони України. У 2017 році «Севастопольський міський суд» незаконно засудив його до 5 років колонії суворого режиму та штрафу у розмірі 200 тисяч рублів. Термін покарання українця минув 8 листопада 2021 року, але на волю його не відпустили, натомість з’явилась нова справа про державну зраду.
 
Кожен факт вчинення воєнного злочину на окупованій території півострова фіксується прокуратурою автономії у відповідних кримінальних провадженнях задля реалізації принципу невідворотності покарання винних осіб, з використанням національних та міжнародних кримінально-правових механізмів.
 

кількість переглядів: 1043