Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
12.05.2022

Державна зрада: колишнього кримського депутата заочно засуджено до 10 років позбавлення волі

За публічного обвинувачення прокуратури автономії до 10 років позбавлення волі заочно засуджено депутата Верховної Ради АР Крим VI скликання А. М. Авідзбу та визнано винним у державній зраді, тобто наданні іноземній державі допомоги у проведенні підривної діяльності проти України (ч. 1 ст. 111 КК України у редакції статті від 2014 року).
 
Прокурори довели, що у 2014 році засуджений, спільно з іншими депутатами Верховної Ради АР Крим, задля приховання факту окупації півострова збройними силами рф та легітимізації дій держави-окупанта, проголосував за ряд незаконних постанов. Мова йде про підтримання рішення щодо проведення «загальнокримського референдуму», який мав на меті демонструвати картинку «вільного волевиявлення кримчан», прийняття постанови «Про декларацію про незалежність АР Крим та м. Севастополя», що передбачала «входження Криму до складу рф».
 
Всупереч постанові Верховної Ради України, якою повноваження депутатів парламенту автономії припинено, продовжуючи реалізацію злочинних намірів держави-окупанта, колишні депутати проголосували за прийняття постанови про «Незалежність Криму» та «Правонаступництво Республіки Крим».
 
Загалом, з 99 депутатів, які входили до складу Верховної Ради АР Крим на момент окупації півострова, щодо 70 депутатів обвинувальні акти перебувають на розгляді у судах.

кількість переглядів: 1022