Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
31.05.2022

Сприяння окупантам у проведенні підривної діяльності проти України: заочно судитимуть колишню суддю Апеляційного суду АР Крим

За процесуального керівництва прокуратури АР Крим та м. Севастополя, в порядку спеціального досудового розслідування, до суду скеровано обвинувальний акт стосовно колишньої судді Апеляційного суду АР Крим. Дії обвинуваченої кваліфіковано як державна зрада (ч. 1 ст. 111 КК України). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років.

Досудовим розслідуванням встановлено, що до окупації півострова обвинувачена займала посаду судді Апеляційного суду АР Крим, а у 2014 році зрадила присязі на вірність народу України та перейшла на службу до незаконно створеного «Верховного суду Республіки Крим Російської Федерації». Вона надавала допомогу представникам держави-окупанта у переході судової системи України, що діяла в Криму, на відправлення правосуддя за законодавством РФ.  

Таким чином, своїми діями та рішеннями обвинувачена сприяла державі-окупанту та окупаційним органам влади у проведенні підривної діяльності проти України. Досудове розслідування здійснювалось слідчими ТУ ДБР, розташованого у м. Мелітополі.


Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 
 

кількість переглядів: 2026