Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
02.06.2022

Вивезення викраденого РФ українського зерна через окупований Крим: прокуратура автономії розпочала кримінальне провадження

Прокуратурою автономії розпочато кримінальне провадження за фактами порушення російськими суднами порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію АР Крим та виїзду з неї з метою перевезення награбованого окупантами українського зерна ( ч. 2 ст. 332-1 КК України).
 
Встановлено, що кількома суднами під прапором РФ, здійснюється незаконне ввезення на окуповану територію півострова викраденого зерна з Херсонської та Запорізької областей, яке надалі окупанти переправляють через закриті морські порти півострова Крим до третіх країн.
 
Зауважимо, що з липня 2014 року Україна офіційно припинила функціонування всіх портів окупованої території АР Крим та м. Севастополя, гавані півострова закриті для міжнародного судноплавства. Заходження суден під іноземним прапором до закритих морських портів Криму, правоохоронні органи автономії кваліфікують як дії, що підривають суверенітет України та порушують норми національного законодавства, що тягне за собою кримінальну відповідальність судновласників, операторів та капітанів суден.

кількість переглядів: 2358