Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
13.06.2022

Незаконний видобуток корисних копалин загальнодержавного значення в окупованому Криму: директору підприємства повідомлено про підозру

За процесуального керівництва прокуратури АР Крим та м. Севастополя повідомлено про підозру керівнику ПАТ «Балаклавське Рудоуправління ім. О.М. Горького » за ч. 4 ст. 240 КК України (порушення правил охорони або використання надр, незаконне видобування корисних копалин). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що громадянин України з 2011 року обіймав посаду директора вказаного підприємства, а у 2014 році, після окупації півострова не тільки продовжив працювати на захопленому державою - окупантом підприємстві «Балаклавське Рудоуправління», а й був призначений генеральним директором.
 
Незважаючи на те, що дозвільні документи підприємства на користування надрами на території України були анульовані, воно продовжило функціонувати.
 
Відтак, з 2014 до 2020 роки працівники підприємства під керівництвом підозрюваного, не маючи відповідного дозволу та гірничого відводу, здійснювали незаконний видобуток запасів вапняку на території родовищ, що розташовані поблизу м. Севастополя в окупованому Криму. До того ж, видобуток корисних копалин здійснювався із застосуванням спеціальної техніки за допомогою вибухів.
 
Таким чином, підозрюваний забезпечив та сприяв незаконному видобутку корисних копалин, які мають загальнодержавне значення, не маючи при цьому жодних відповідних дозволів.
 
Досудове розслідування здійснюється ГУ НП в АР Крим.
 
Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 2351