Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
04.07.2022

11 років позбавлення волі за державну зраду: заочно засуджено депутата Севастопольської міськради

За публічного обвинувачення прокуратури автономії до 11 років позбавлення волі заочно засуджено одного з депутатів Севастопольської міської ради VI скликання, якого визнано винним у державній зраді, тобто наданні іноземній державі допомоги у проведенні підривної діяльності проти України (ч. 1 ст. 111 КК України у редакції статті від 2014 року).
 
Прокурори довели, що у 2014 році, задля приховання факту окупації півострова Збройними Силами РФ та з метою легітимізації дій держави-окупанта, засуджений спільно з іншими Севастопольськими депутатами проголосував за підтримку ряду незаконних рішень.
 
Вказаний депутат достовірно знаючи, що територія півострова є невід’ємною частиною України, особисто підтримав ряд рішень: «Про підтримку рішень ВР АР Крим про незалежність Криму та створення так званої «Республіки Крим»»; «Про звернення до РФ з пропозицією прийняття м. Севастополя до складу РФ в статусі міста федерального значення»; «Про перейменування Севастопольської міськради у «Законодавчі збори Севастополя»».
 
«Незважаючи на те, як довго РФ ще буде здатна переховувати зрадників України, кожен з них має відповісти перед законом. Цього разу свій, поки заочний, вирок отримав депутат Севастопольської міської ради. Він не тільки зрадив присязі на вірність українському народові, а й виконував завдання держави-окупанта, сприяючи окупації півострова. Загалом, усім 58 депутатам Севастопольської міської ради VI скликання, які брали участь в «голосуваннях» на момент окупації півострова, повідомлено про підозри. Стосовно 41 депутата обвинувальні акти перебувають на розгляді у судах»  - повідомив керівник прокуратури АР Крим та міста Севастополя Ігор Поночовний.
 
Спеціальне досудове розслідування здійснювалось ГУ СБУ в АР Крим.

кількість переглядів: 1566