Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
07.07.2022

Зрадили присязі українському народові та перейшли на службу до окупантів: заочно судитимуть 4 кримських суддів

За процесуального керівництва прокуратури АР Крим та м. Севастополя, в порядку спеціального досудового розслідування, до суду скеровано 4 обвинувальні акти стосовно 4 колишніх суддів Апеляційного суду АР Крим. Дії обвинувачених кваліфіковано як державна зрада (ч. 1 ст. 111 КК України). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років.
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що у 2014 році, після окупації півострова, обвинувачені зрадили присязі на вірність народу України та перейшли на службу до незаконно створених судових органів держави- окупанта, обійнявши посади суддів так званого «Верховного суду Республіки Крим».
 
«Судді» безпосередньо брали участь у формуванні та організації роботи окупаційного суду. Окрім цього, надавали допомогу представникам держави-окупанта у переході судової системи України, що діяла в Криму, на відправлення правосуддя за законодавством РФ.
 
Таким чином, своїми діями та рішеннями обвинувачені сприяли іноземній державі у проведенні підривної діяльності проти України.
 
Загалом, прокуратура автономії скерувала до суду 53 обвинувальні акти стосовно колишніх суддів АР Крим за обвинуваченням у вчиненні державної зради.
 
Спеціальне досудове розслідування здійснювалось слідчими ТУ ДБР, розташованого у м. Мелітополі.
 
Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 2077