Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
12.07.2022

Вчинення ряду тяжких злочинів: прокуратура автономії отримала дозвіл на заочне розслідування стосовно одного з керівників «Самооборони Криму»

Прокуратура автономії отримала дозвіл на проведення спеціального досудового розслідування (in absentia) відносно громадянина України, керівника 4 роти незаконного збройного формування «Самооборона Криму», який підозрюється у вчиненні ряду тяжких злочинів під час окупації півострова. Таке рішення суду надає право на проведення досудового розслідування стосовно підозрюваного за його відсутності.
 
У лютому 2014 року підозрюваний очолив один з підрозділів НЗФ «Самооборона Криму», що діяла на території АР Крим. Саме під його керівництвом «самооборонівці» разом з іншими підрозділами, брали участь у захопленні міжнародного аеропорту Сімферополь та інших адміністративних будівель, що у подальшому дало змогу російським військам контролювати повітряний простір над півостровом.
 
За даними слідства, вказаний громадянин також причетний до викрадень та катувань кримських активістів, затримання журналістів та перешкоджання їх роботі, спричинення тілесних ушкоджень тодішньому депутату Одеської облради, а нині народному депутату України.
 
Попередньо, дії підозрюваного кваліфіковано за ч. 1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни), а також за ч. 5 ст. 260 (участь у складі незаконних збройних формувань) ч.1 ст.111 (державна зрада), ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність та недоторканість України), ч. 2 ст. 127 (катування), ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі людини) та ч. 4 ст. 296 (хуліганство) КК України.

кількість переглядів: 1680