Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
18.07.2022

Несплата аеронавігаційних послуг за польоти над Чорним морем: суд задовольнив позов прокуратури автономії до іноземної авіакомпанії

Суд задовільнив позов прокуратури АР Крим та м. Севастополя до іноземної авіакомпанії «BLUE PANORAMA AIRLINES SPA» про стягнення заборгованості за надані їй аеронавігаційні послуги у повітряному просторі України, зокрема, над Чорним морем. Загальна сума задоволеної позовної заяви становить 176 тис грн. 
 
Повітряні судна вказаної авіакомпанії здійснювали польоти у повітряному просторі України, у тому числі, над відкритими водами Чорного моря, де відповідальність за обслуговування повітряного руху здійснює Україна. При цьому, авіакомпанія не сплатила належні аеронавігаційні збори встановлені відповідно до законодавства України, норм Міжнародної організації цивільної авіації та правил Євроконтролю.
 
Пред’явлення позову обумовлено необхідністю забезпечення стабільності функціонування об’єкту державної власності («Украерорух»), що має стратегічне значення для економіки і безпеки України, а також здійснення належним чином аеронавігаційного обслуговування повітряних суден та гарантуванні безпеки повітряного простору.
 
Загалом, незважаючи на відсутність доступу до території та відсутність практики здійснення представницької діяльності в умовах тимчасової окупації, за минулий рік прокуратура автономії стягнула на користь держави близько 4 мільйонів гривень за польоти в міжнародному повітряному просторі над Чорним морем.

кількість переглядів: 1472