Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
04.08.2022

Сприяння РФ в окупації Кримського півострова: ще одному командиру «Самооборони Криму» повідомлено про підозру

 
За процесуального керівництва прокуратури АР Крим та м. Севастополя повідомлено про підозру командиру «7 роти» незаконного збройного формування «Самооборона Криму». Дії підозрюваного кваліфіковано за ч. 4 ст. 260 (участь у діяльності не передбаченого законом збройного формування), ч. 1 ст. 111 (державна зрада) та ч. 2 ст. 110 КК України (посягання на територіальну цілісність та недоторканість України).
 
Встановлено, що підозрюваний, у лютому 2014 року був призначений окупантами командиром 7 роти НЗФ «Самооборона Криму», яка незаконно діяла на території півострова. «Самооборонівець» разом з «підлеглими» брав участь у захопленні та блокуванні адміністративних будівель у м. Сімферополі, блокуванні військових частин Збройних Сил України, а також координував роботу щодо будівництва й функціонування блокпостів у місті. Під його керівництвом «самооборонівці»  забезпечували проведення незаконного референдуму, здійснюючи спостереження й патрулювання на «дільницях».
 
Пізніше, був нагороджений представниками окупаційної адміністрації РФ в Криму медалями «За повернення Криму», «За захист Криму» та іншими псевдо нагородами.
Досудове розслідування здійснюється слідчими СУ ГУ НП в АР Крим та м. Севастополі.
 

Відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним актом суду.

 

кількість переглядів: 278