Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
15.08.2022

Зрадили Україні та перейшли на службу до окупантів: заочно судитимуть колишніх кримських суддів та прокурора

Прокуратура АР Крим та м. Севастополя, в порядку спеціального досудового розслідування, скерувала до суду чотири обвинувальні акти стосовно трьох колишніх кримських суддів та прокурора прокуратури АР Крим. Дії обвинувачених кваліфіковано як державна зрада (ч. 1 ст. 111 КК України). Санкція статті передбачає до п’ятнадцяти років позбавлення волі.
 
Встановлено, що троє українських суддів та прокурор, які працювали в судових органах та органах прокуратури АР Крим, після окупації півострова зрадили присязі на вірність народу України. Згодом, вони «перейшли» на посади суддів до незаконно створених «Верховного суду Республіки Крим» та «Центрального районного суду м. Сімферополя», прокурор обійняв посаду «заступника прокурора міста Сімферополя».
 
Таким чином, своїми діями та рішеннями, обвинувачені надавали допомогу представникам іноземної держави у проведенні підривної діяльності проти України, а також сприяли становленню та функціонуванню окупаційних судових органів та органів прокуратури в Криму.
 
Спеціальне досудове розслідування здійснювалось слідчими ТУ ДБР, розташованого у м. Мелітополі.
 
Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду

кількість переглядів: 1491