Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
25.08.2022

Зрадив Україну та перейшов на службу до окупантів: до 12 років позбавлення волі заочно засуджено кримського суддю

За публічного обвинувачення прокуратури АР Крим та м. Севастополя до 12 років позбавлення волі заочно засуджено колишнього суддю Феодосійського міського суду АР Крим, якого визнано винним у вчиненні державної зради (ч. 1 ст. 111 КК України).
 
Прокурори автономії в суді довели, що у 2014 році суддя зрадив присязі на вірність народу України та перейшов на службу до незаконно створеного «Феодосійського міського суду Республіки Крим» на посаду окупаційного судді, а згодом, на посаду голови вказаного суду. Засуджений надавав допомогу представникам держави-окупанта у переході судової системи України, що діяла на території півострова Крим, на відправлення правосуддя відповідно до  законодавства РФ.
 
Своїми діями та рішеннями засуджений сприяв становленню окупаційних судових органів на півострові та у цілому окупаційної влади РФ, а також надавав допомогу представникам іноземної держави в проведенні підривної діяльності проти України.
 
Спеціальне досудове розслідування здійснювалось слідчими ТУ ДБР, розташованого у м. Мелітополі.
 
Наразі, на розгляді у судах знаходиться 64 обвинувальні акти, скерованих прокуратурою автономії стосовно колишніх суддів АР Крим та м. Севастополя за фактом державної зради (ч.1 ст. 111 КК України).

кількість переглядів: 1807