Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
30.08.2022

Задоволено позов прокуратури автономії щодо припинення незаконного користування надрами в Криму

Окружним адміністративним судом м. Києва задоволено позовну заяву прокуратури АР Крим та м. Севастополя до одного з російських підприємств про анулювання спеціального дозволу на користування надрами на території окупованого півострова Крим.
 
Правоохоронними органами автономії, у ході досудового розслідування кримінального провадження за ч. 4 ст. 240 КК України, встановлено факт порушення вимог природоохоронного законодавства в частині дотримання порядку користування надрами на території АР Крим.
 
Так, Федеральне державне унітарне підприємство «Державний космічний науково-виробничий центр ім. М.В. Хрунічева» здійснювало діяльність з видобування мінеральних термальних вод на ділянці надр Євпаторійського родовища в м. Євпаторія на підставі спеціального дозволу, виданого державними органами України. Після окупації півострова, впродовж 2014-2021 років, в порушення вимог законодавства України, підприємство не надавало жодної звітності до Державної служби геології та надр України про експлуатацію та користування надрами.
 
«Правовідносини у сфері надрокористування мають спрямовуватися на ефективне використання ресурсного та інвестиційного потенціалу родовищ, а також на максимальне наповнення Державного бюджету України коштами від їх промислового видобування. Саме тому, прокуратура автономії в інтересах держави звернулась до суду з позовною заявою про анулювання вказаному підприємству спеціального дозволу на користування надрами» - повідомив керівник прокуратури автономії Ігор Поночовний.
 

кількість переглядів: 1545