Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
01.09.2022

Порушення порядку в’їзду та виїзду на окупований півострів: винесено вирок працівнику незаконно захопленого ПАТ «Чорноморнафтогаз»

За публічного обвинувачення прокуратури АР Крим та м. Севастополя, Шевченківським районним судом м. Києва винесено обвинувальний вирок працівнику окупованого підприємства «Чорноморнафтогаз», який порушив порядок в’їзду/виїзду з/на тимчасово окуповану територію півострова Крим (ч. 2 ст. 332-1 КК України).
 
Після окупації півострова у 2014 році, громадянин України продовжив працювати на незаконно захопленому державою-окупантом підприємстві «Чорноморнафтогаз», на посаді судового електрика самопідйомної плавучої бурової установки. Надалі, з жовтня 2015 року до лютого 2022 року систематично порушував порядок в’їзду/виїзду через закриті морські порти тимчасово окупованого півострова до бурової установки підприємства, яка знаходиться у виключній (морській) економічній зоні України, не оформлюючи при цьому жодних дозвільних документів в компетентних органах України.
 
Таким чином, своїми діями засуджений спричинив шкоду інтересам держави, забезпечуючи та сприяючи незаконній розробці й використанню РФ природних ресурсів у виключній (морській) економічній зоні України.
 
Судом враховано визнання засудженим своєї провини у повному обсязі, щире каяття у скоєному, активне сприяння розкриттю кримінального правопорушення, та призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на 3 роки.
 
Досудове розслідування здійснювалось СУ ГУ СБУ в АР Крим.

кількість переглядів: 1878