Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
07.09.2022

Незаконне кримінальне переслідування учасника Революції гідності: заочно судитимуть окупаційного суддю

Прокуратура АР Крим та м. Севастополя, у порядку спеціального досудового розслідування, скерувала до суду обвинувальний акт стосовно судді окупаційного «Київського районного суду Республіки Крим» за ч. 1 ст. 438 КК України (порушення законів та звичаїв війни). Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років.
 
Слідством встановлено, що обвинувачений безпосередньо брав участь у реалізації політики держави-окупанта, шляхом незаконного кримінального переслідування громадян України не згодних з окупацією півострова.
 
Вказаний окупаційний суддя у 2016 року незаконно здійснював розгляд кримінальної справи  стосовно українського активіста, якого безпідставно звинуватили у вчиненні замаху на вбивство двох працівників спецпідрозділу «Беркут» 18 лютого 2014 року на Майдані Незалежності у м. Києві. Поширюючи пропагандистський міф РФ щодо виключно «злочинних дій» учасників Революції гідності, він засудив активіста до 10 років позбавлення волі з утриманням у колонії суворого режиму.
 
 «Суддя» незаконно застосував кримінальне законодавство РФ на території України до подій, що відбулись до окупації півострова та поза його територією. Своїми діями та рішеннями «суддя» також порушив інші права «підсудного», який перебував під захистом IV Женевської Конвенції 1949 року, на справедливий і офіційний судовий процес.
 
Спеціальне досудове розслідування здійснювалось СУ ГУ НП в АР Крим та м. Севастополі.
 
Нагадаємо, обвинувальний акт за фактом вчинення вказаним окупаційним суддею державної зради (ч. 1 ст. 111 КК України) вже скеровано до суду.
 
Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

кількість переглядів: 1325