Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
12.09.2022

Перехід до окупаційних правоохоронних органів на півострові: п’ятьом керівникам управлінь МВС РФ в Криму повідомлено про підозри

За процесуального керівництва прокуратури автономії повідомлено про підозри п’ятьом колишнім керівникам територіальних органів внутрішніх справ АР Крим за ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років.
 
Встановлено, що підозрювані склали присягу працівників органів внутрішніх справ України, присягнули бути відданими українському народові, суворо дотримуватися Конституції України та чинного законодавства. Однак, після окупації півострова у 2014 році зрадили присязі та перейшли на службу до окупантів, спочатку до «Міністерства внутрішніх справ Республіки Крим», яке пізніше увійшло до складу «Міністерства внутрішніх справ РФ». Підозрювані очолили окупаційні управління МВС РФ у різних містах Криму, зокрема у: Севастополі, Сімферополі, Ялті, Керчі та Джанкої.
 
Своїми діями та рішеннями «правоохоронці» сприяли становленню окупаційної адміністрації РФ, шляхом безпосередньої участі в роботі незаконно створених правоохоронних органів, а також надавали допомогу представникам держави-окупанта у проведенні підривної діяльності проти України.
 
Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1212