Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
16.09.2022

Прокуратура автономії повідомила про підозру окупаційному міністру-колаборанту

За процесуального керівництва прокуратури автономії, окупаційному «Міністру внутрішньої політики, інформації та зв’язку Республіки Крим» повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років.
 
З моменту окупації до квітня 2022 року, підозрюваний обіймав керівні посади в окупаційних органах влади. У квітні 2022 року, указом керівника окупаційної адміністрації Криму призначений на посаду так званого «Міністра внутрішньої політики, інформації та зв’язку Республіки Крим».
 
«Міністр» відповідає за поширення ідей «руського міра» серед населення окупованого півострова та дискредитацію діяльності органів державної влади України. Саме вказана особа є організатором акції зі збору російської літератури і символіки та передачі її для шкіл тимчасово окупованої Херсонщини.
 
Таким чином, підозрюваний добровільно обійняв посаду пов’язану з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій у незаконному органі державної влади на тимчасово окупованому півострові Крим.  
 
Досудове розслідування здійснюється ГУ СБУ в АР Крим та м. Севастополі.
 
Відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним актом суду.

кількість переглядів: 1392