Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
27.09.2022

Розпалювання національної ненависті до громадян України в окупованому Криму: прокуратура автономії розпочала кримінальне провадження

Прокуратура автономії, за зверненням Представництва Президента України в АР Крим, розпочала кримінальне провадження за фактом вчинення умисних дій, спрямованих на розпалювання національної ворожнечі та ненависті, поєднаних з погрозами (ч. 2 ст. 161 КК України).
 
У телеграм-каналі під назвою «ТалипоV Online Z» кримський «блогер» опублікував відео з весілля у Бахчисараї, де грала українська пісня «Ой у лузі червона калина». До відео “блогер” додав підписи: “Играет нацисткая песня «Червона Калина», «*, мы каждого найдем, с каждого спросим», «Откладывайте на адвокатов!». У цій публікації наявні можливі прояви національної дискримінації у вигляді розпалювання міжнаціональної ворожнечі до громадян України та використана мова ненависті. У рамках кримінального провадження буде запланована лінгвістична експертиза.
 
Досудове розслідування кримінального провадження буде здійснюватись СУ ГУ НП в АР Крим і м. Севастополі.
 
З початку окупації Кримського півострова, Росія використовує мову ворожнечі в інформаційному просторі окупованого Криму як зброю проти кримських татар, мусульман та українців загалом. Держава-окупант намагається виправдати всі репресії, які вчиняє проти українців, за допомогою нав’язування своїй наративів, закликів до дискримінації та пропаганди насильства.
 
Прокуратура автономії на постійній основі співпрацює з Представництвом задля злагодженої роботи у питаннях захисту прав людини на території тимчасово окупованого півострова.

кількість переглядів: 411