Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
30.09.2022

За державну зраду заочно судитимуть трьох депутатів Севастопольської міської ради

Прокуратура автономії, в порядку спеціального досудового розслідування, скерувала до суду 3 обвинувальні акти стосовно 3 депутатів Севастопольської міської ради VI скликання. Дії обвинувачених кваліфіковано за ч. 1 ст. 111 КК України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років.
 
Встановлено, що у 2014 році, задля приховання факту окупації півострова Збройними Силами РФ та з метою легітимізації дій держави-окупанта, обвинувачені, спільно з іншими депутатами Севастопольської міської ради, проголосували за підтримку ряду незаконних рішень уже не діючої на той час Верховної Ради АР Крим, зокрема: «Про підтримку рішень ВР АР Крим про незалежність Криму та створення так званої «Республіки Крим»»; «Про звернення до РФ з пропозицією прийняття м. Севастополя до складу РФ в статусі міста федерального значення»; «Про перейменування Севастопольської міськради у «Законодавчі збори Севастополя»».
 
Таким чином, обвинувачені надавали допомогу представникам іноземної держави в проведенні підривної діяльності проти України.
 
Спеціальне досудове розслідування здійснювалось ГУ СБУ в АР Крим.
 
Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду

кількість переглядів: 1500