Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
28.10.2022

Дванадцять років позбавлення волі за державну зраду: заочно засуджено ще одного депутата Верховної Ради Криму

За публічного обвинувачення прокуратури автономії, Святошинським районним судом м. Києва до 12 років позбавлення волі заочно засуджено депутата Верховної Ради АР Крим VI скликання, за фактом вчинення ним державної зради (ч. 1 ст. 111 КК України).

Прокурори довели, що у 2014 році засуджений спільно з іншими депутатами Верховної Ради АР Крим проголосував за ряд незаконних постанов для приховання факту окупації півострова збройними силами РФ та легітимізації дій держави-окупанта. Мова йде про підтримання рішення щодо проведення «загальнокримського референдуму», що мав показати картинку «вільного волевиявлення кримчан», прийняття постанови «Про декларацію про незалежність АР Крим та м. Севастополя», що передбачала входження Криму до складу РФ.

Всупереч постанови Верховної Ради України, якою повноваження депутатів парламенту автономії припинено, продовжуючи реалізацію злочинних намірів держави-окупанта, колишні депутати проголосували за прийняття постанови про «Незалежність Криму» та «Правонаступництво Республіки Крим».

кількість переглядів: 2129