Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
14.12.2022

Поширення ідей «руського міра» та співпраця з ворогом: керівник прокуратури Криму Ігор Поночовний провів робочу зустріч щодо дій УПЦ в Криму

Днями відбулась робоча зустріч керівника прокуратури автономії Ігоря Поночовного з представниками Крайової Ради Українців Криму (КРУК) Сергієм Ковальським та Андрієм Щекуном. Учасники зустрічі детально обговорили факти колабораційної та пропагандистської діяльності  представників РПЦ в Криму. 
 

Прокуратура автономії на постійній основі співпрацює з КРУК та редакцією газети «Кримська світлиця», головним редактором якої є Андрій Щекун.
 
За матеріалами «Кримської світлиці», було розпочато ряд кримінальнихпроваджень за фактами пропаганди війни представниками РПЦ. А також щодо утисків Православної церкви України, зокрема захоплення озброєними особами будівлі храму, недопущення настоятеля та парафіян до служби; привласнення рухомого та нерухомого майна Управління Кримської Єпархії Православної церкви України.
 
Такі дії окупантів є прямим порушенням норм міжнародного гуманітарного права і черговим підтвердженням тиску та дискримінації за релігійною ознакою. 

Загалом з початку окупації півострова Православна Церква України, а разом з нею й українська релігійна громада, знаходяться під постійними утисками та зазнають систематичних переслідувань з боку окупаційної адміністрації.

кількість переглядів: 925