Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
26.10.2022

Вчинення ряду тяжких злочинів під час захоплення кримського півострова: заочно судитимуть ще одного керівника кримської «самооборони»

Прокуратура автономії скерувала до суду обвинувальний акт стосовно ще одного командира  незаконного збройного формування «Самооборона Криму». 

Спеціальним досудовим розслідуванням встановлено, що обвинувачений, у лютому 2014 року був призначений окупантами командиром «сьомої роти» НЗФ «Самооборона Криму», яка незаконно діяла на території півострова. «Самооборонівець» разом з «підлеглими» брав участь у захопленні та блокуванні адміністративних будівель у м. Сімферополі, блокуванні військових частин Збройних Сил України, а також координував роботу щодо будівництва й функціонування блокпостів у місті. Під його керівництвом «самооборонівці»  забезпечували проведення незаконного референдуму, здійснюючи спостереження й патрулювання на «дільницях».

Пізніше, «командир» отримав від представників окупаційної адміністрації РФ в Криму псевдонагороди «За повернення Криму», «За захист Криму». 

Йому інкриміновано участь у діяльності незаконного збройного формування, державну зраду, посягання на територіальну цілісність та недоторканість України (ч. 4 ст. 260, ч. 1 ст. 111, ч. 2 ст. 110 КК України). Санкція за вказані злочини передбачає до 15 років позбавлення волі.


Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


кількість переглядів: 410