Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
08.11.2022

Прокуратура автономії обвинувачує у державній зраді ще 11 суддів з Криму, які перейшли на бік ворога

Працівники прокуратури автономії продовжують системну роботу з викриття зрадників та забезпечення невідворотності покарання для кожного, хто перейшов на бік ворога.

Прокуратура АР Крим та м. Севастополя скерувала до суду ще 11 обвинувальних актів стосовно кримських суддів, що зрадили Україну.

Спеціальним досудовим розслідуванням встановлено, що після окупації півострова 11 українських суддів, зрадили присязі на вірність народу України та перейшли на службу до незаконно створених судових органів держави-окупанта. Вони обійняли різні посади, зокрема і керівні. Йдеться про суддю незаконно створеного Апеляційного суду, голову та суддю окупаційного Ленінського районного суду, а також суддів, що перейшли працювати до Нахімовського, Євпаторійського та Сімферопольського, Нижньогірського, Феодосійського районних «судів» так званої Республіки Крим. 

Усі вони безпосередньо сприяли становленню та зміцненню окупаційних судових на півострові, а також брали участь у формуванні та організації роботи. 

Дії обвинувачених кваліфіковано за ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада). Санкція статті передбачає від дванадцяти до п’ятнадцяти років позбавлення волі. Спеціальне досудове розслідування здійснювалось слідчими ТУ ДБР, розташованого у м. Мелітополі.

За фактами вчинення державної зради прокуратура автономії повідомила про підозри 713 особам, 225 з яких – судді; 215 обвинувальних актів скеровано до суду, 88 з них стосуються саме суддів; 14 осіб засуджено до державної зради.

кількість переглядів: 461