Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
30.11.2022

Співпраця з ворогом: прокуратура автономії підозрює підприємицю з Криму

Прокуратура автономії повідомила про підозру підприємиці з Криму, її дії кваліфіковано за фактом здійснення колабораційної діяльності (ч. 4 ст. 111-1 КК України).

Підозрювана була зареєстрована як фізична особа-підприємець та займалась постачанням готової харчової продукції. Пізніше, вона зареєструвалася на порталі «державних закупівель РФ», усвідомлюючи при цьому, що кінцевим користувачем її послуг будуть бюджетні установи держави-окупанта.

В результаті, кримчанка уклала контракт з підрозділом «Міністерством внутрішніх справ», хоча, достовірно розуміла про заборону займатися будь-якою господарською діяльністю у співпраці з державою-окупантом. 

Згідно з договором вона забезпечувала харчуванням співробітників «правоохоронних органів», які прибули на півострів у відрядження для посилення окупаційного режиму після 24 лютого цього року. За свої послуги колаборантка отримала понад мільйон гривень (у конвертації) з бюджету ворога.

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


кількість переглядів: 379