Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
07.12.2022

Поширення ідей «руського міра» серед кримчан: прокуратура автономії обвинувачує у колабораційній діяльності окупаційного «міністра»

Прокуратура автономії, у порядку спеціального досудового розслідування, скерувала до суду обвинувальний акт щодо окупаційного «міністра внутрішньої політики, інформації та зв’язку Республіки Крим». Його дії кваліфіковано за ч. 5 ст. 111-1 КК України (колабораційна діяльність). Санкція статті передбачає до десяти років позбавлення волі.

З моменту окупації українського півострова ЗС РФ у 2014 році, обвинувачений активно сприяв ворогу та обіймав різні керівні посади у незаконно створених органах на півострові. Цьогоріч, у квітні 2022 року, указом так званого глави Республіки Крим його було призначено «міністром внутрішньої політики, інформації та зв’язку РК».

«Міністр» відповідає за поширення ідей «руського міра» серед кримчан та дискредитацію діяльності органів державної влади України. Обвинувачений також організував передачу російської пропагандистської «літератури» для дітей з тоді ще окупованої Херсонщини. 

Таким чином, обвинувачений добровільно обійняв посаду пов’язану з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій у незаконному органі державної влади на тимчасово окупованому півострові Крим.
 

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


кількість переглядів: 437