Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
08.12.2022

Несплата понад 2 млн грн за польоти над Чорним морем: суд задовольнив позов прокуратури Криму до іноземної авіакомпанії

Суд задовольнив позов прокуратури автономії в інтересах держави до іноземної авіакомпанії «Holiday Europe LTD». Позовна заява стосується стягнення заборгованості за надані компанії аеронавігаційні послуги у повітряному просторі України, зокрема, над Чорним морем. Загальна сума заборгованості становить понад 2 млн грн.

Літаки авіакомпанії здійснювали польоти у повітряному просторі над відкритими водами Чорного моря. Однак, компанія не сплатила належні аеронавігаційні збори встановлені відповідно до законодавства України, норм Міжнародної організації цивільної авіації та правил Євроконтролю.

Пред’явлення позову обумовлено необхідністю забезпечити стабільність функціонування об’єкта державної власності, що має стратегічне значення для економіки та безпеки України, необхідності виконання взятих на себе обов’язків за Конвенцією про міжнародну цивільну авіацію 1944 року, а також у здійсненні належним чином аеронавігаційного обслуговування повітряних суден та гарантуванні безпеки повітряного простору.

Незважаючи на відсутність доступу до території та відсутність практики здійснення представницької діяльності в умовах окупації, судом задоволено позовних вимог прокуратури автономії на понад 6 млн грн у вказаній категорії справ. Кошти мають бути повернуті до державного бюджету.

кількість переглядів: 456