Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
15.12.2022

«Справа 26 лютого»: кримська суддя отримала 12 років за кримінальне переслідування одного з керівників Меджлісу кримськотатарського народу

За публічного обвинувачення прокуратури автономії до 12 років позбавлення волі заочно засуджено суддю Київського районного суду міста Сімферополя АР Крим. Її визнано винною у вчиненні державної зради (ч. 1 ст. 111 КК України).

Прокурори довели, що після окупації півострова ЗС РФ у 2014 році, засуджена  порушила присягу на вірність українському народові та почала співпрацювати з ворогом.

Також «суддя» причетна до незаконного кримінального переслідування учасників мітингу на підтримку територіальної цілісності України біля Верховної Ради Криму 26 лютого 2014 року.

У 2016 році саме вона, керуючись законодавством РФ, ухвалила рішення про продовження строку тримання під вартою заступнику голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтему Чийгозу. Пізніше, репресивна машина судочинства на півострові визнала Чийгоза винним у злочині, якого він не вчиняв та за події, які відбулись до початку фактичної окупації Криму, засудивши до 8 років позбавлення волі.

Своїми діями та рішеннями засуджена сприяла становленню окупаційних судових органів на півострові та у цілому окупаційної влади Росії в Криму, а також надавала допомогу представникам іноземної держави в проведенні підривної діяльності проти України.

кількість переглядів: 579