Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
01.02.2023

Колабораційна діяльність: прокуратура автономії підозрює ще двох підприємців з Криму, які співпрацювали з ворогом

Прокуратура автономії повідомила про підозри ще двом підприємцям з окупованого Криму, які співпрацювали з РФ.

Підозрювані, відповідно до російського законодавства, зареєстрували підприємства в окупованому Криму усвідомлюючи при цьому  факт окупації півострова, а також знаючи про заборону здійснювати будь-яку господарську діяльність у співпраці з державою-агресором. Підприємці уклали контракти з федеральними установами, що фінансуються з держбюджету РФ, йдеться про окупаційну  адміністрацію міста Алушти та відділ МВС Росії по м. Судак.

За умовами договорів один з підозрюваних постачав обладнання системи екстреного зв’язку на суму понад 1,2 млн російських рублів (понад 678 тисяч гривень). Інший - здійснив капітальний ремонт адміністративних будівель окупаційного МВС РФ, отримавши понад 1,5 млн російських рублів з бюджету ворога (понад 839 тисяч гривень).

Дії підозрюваних кваліфіковано за фактом колабораційної діяльності (ч. 4 ст. 111-1 КК України). Чоловікам загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Досудове розслідування здійснюється ГУ СБУ в АР Крим.


Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено.


кількість переглядів: 820