Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
13.02.2023

Забезпечував медичним обладнанням та лікуванням російських військових: судитимуть окупаційного «міністра» з Криму

Прокуратура АР Крим та м. Севастополя скерувала до суду обвинувальний акт стосовно окупаційного міністра охорони здоров’я Республіки Крим. 

Встановлено, що обвинувачуваний організував забезпечення необхідним медичним обладнанням, лікарськими засобами та спеціальним автотранспортом російські військові формування, які беруть участь у війні проти України. 

Очільник окупаційного відомства всіляко підтримує збройну агресію РФ проти України та підлаштовує роботу системи охорони здоров’я до потреб російських військових.  

Загалом, після окупації півострова російськими ЗС, обвинувачуваний займав різні посади у незаконно створених окупаційних органах влади. Зокрема, головного лікаря Судакської міської лікарні, пізніше – «першого заступника міністра охорони здоров’я РК». У липні 2022 року він добровільно обійняв посаду «міністра охорони здоров’я Республіки Крим».

Дії «міністра» кваліфіковані за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України). Чоловіку загрожує до десяти років позбавлення волі.

Спеціальне досудове розслідування здійснювалося ГУ СБУ в АР Крим.


Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


кількість переглядів: 1416