Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
21.03.2023

Керівництво прокуратури автономії провели зустріч з представниками Моніторингової місії ООН в Україні

9 років, починаючи з окупації Криму, світова спільнота є свідком того, як Росія нахабно підриває фундаментальні принципи міжнародного правопорядку.
 
Прокуратура автономії системно інформує міжнародні організації про факти порушення прав людини та міжнародного гуманітарного права окупаційною владою РФ на півострові.
 
Зокрема, днями відбулася зустріч між керівництвом відомства та представниками Моніторингової місії ООН з прав людини.

Задля сприяння у підготовці чергової доповіді щодо ситуації з правами людини у тимчасово окупованому Криму, прокуратура автономії передала актуальну інформацію про задокументовані порушення міжнародного гуманітарного права, які відбуваються на півострові.

Серед найпоширеніших злочинів – незаконні затримання, позбавлення волі, депортація громадян України з території півострова, незаконне переміщення дітей з інших тимчасово окупованих територій.
“Росія демонструє повну відсутність поваги до прав людини, територіальної цілісності суверенних держав та непорушності їх кордонів. Держава-окупант активно мілітаризує та асимілює молодь в Криму, здійснюючи «військово-патріотичне» виховання дітей, починаючи з дошкільного віку. За час окупації, на тотальній пропаганді ідей «руського міра» на півострові виросло ціле покоління дітей”, – наголосив керівник автономії Ігор Поночовний.
Усі факти порушень прав людини фіксуються у наших кримінальних провадженнях, ми продовжуємо системну роботу задля відновлення справедливості, закону та захисту наших громадян.

кількість переглядів: 1242