Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
11.04.2023

12 років позбавлення волі отримав окупаційний суддя з Криму, який причетний до переслідування Ахтема Чийгоза

За публічного обвинувачення прокуратури автономії до 12 років позбавлення волі засудили ще одного кримського «суддю». Його визнано винним у вчиненні державної зради (ч. 1 ст. 111 КК України).

Прокурори довели, що після окупації півострова російськими збройними силами, засуджений зрадив присязі на вірність українському народу та обійняв посаду заступника голови незаконно створеного  «Київського районного суду м. Сімферополя Республіки Крим».

Він також причетний до незаконного кримінального переслідування учасників мітингу на підтримку територіальної цілісності України біля Верховної Ради Криму 26 лютого 2014 року.

Вказаний суддя, у 2015 році ухвалив незаконне рішення про продовження строку тримання під вартою заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза. Пізніше, російська репресивна система незаконно засудила його до 8 років позбавлення волі. 

Своїми діями та рішеннями окупаційний суддя сприяв становленню незаконно створених судових органів та влади Росії в Криму, а також надавав допомогу представникам іноземної держави у проведенні підривної діяльності проти України.

кількість переглядів: 989