Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
12.04.2023

Виконували оборонне замовлення ворога: підозрюються ще 8 підприємців-колаборантів з Криму

Прокуратура автономії повідомила про підозри ще вісьмом підприємцям з окупованого Криму, які співпрацювали з РФ. Їхні дії кваліфіковано як колабораційна діяльність (ч. 4 ст. 111-1 КК України). Підозрюваним загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Встановлено, що восьмеро «бізнесменів» уклали контракти на постачання товарів та надання послуг окупаційним установам, що фінансуються з бюджету РФ. Серед них незаконно створені служби виконання покарань та медико-санітарна частина МВС РФ в окупованому Криму. До прикладу, один із підприємців забезпечував роботу ворога інтернетом та уклав контракти з 18 окупаційними установами на півострові.

Внаслідок злочинних дій та співпраці з державою-окупантом, підприємці отримали понад 162 млн російських рублів (близько 73 млн грн). Майже всі послуги були надані у рамках державного оборонного замовлення РФ. 


Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


кількість переглядів: 1000