Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
13.04.2023

Заклики до зміни меж державного кордону України: підозрюється окупаційний чиновник з Криму

Прокуратура автономії повідомила про підозру окупаційному заступнику голови «Державної Ради Республіки Крим». Його дії кваліфіковано як посягання на територіальну цілісність і недоторканість України (ч. 1 ст. 110 КК України). Чоловіку загрожує до п’яти років позбавлення волі.

З початку повномасштабного вторгнення РФ, підозрюваний активно сприяє державі-окупанту та бере участь у різних політичних заходах з підтримки збройної агресії проти України.

Минулого року окупаційний посадовець, виступаючи на пропагандистському телебаченні,  закликав до окупації міст Одеси, Миколаєва та Дніпра, а також заявляв про необхідність приєднання їх до так званого «Кримського федерального округу».  

Після 2014 року підозрюваний займав різні керівні посади у незаконно створених окупаційних органах влади, зокрема, був помічником «члена Ради Федерації Федеральних Зборів РФ» Сергія Цекова. А з 2019 року чиновник став заступником голови «Державної Ради Республіки Крим».

Досудове розслідування здійснюється ГУ СБУ в АР Крим.


Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


кількість переглядів: 1051