Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
19.04.2023

За колабораціонізм судитимуть керівника однієї з окупаційних «адміністрацій» в Криму

Прокуратура автономії скерувала до суду обвинувальний акт стосовно окупаційного голови «адміністрації Роздольненського району Республіки Крим».
 
Встановлено, що обвинувачений після 2014 року займав різні керівні посади у незаконно створених окупаційних органах півострова. Минулого року його призначили виконуючим обов’язки голови «адміністрації Роздольненського району Республіки Крим», цього ж року він заступив на посаду повноцінно.
 
Обвинувачений займався виконанням представницьких функцій у взаємодії з ворогом. Зокрема, він мав організовувати заходи з територіальної оборони у закладах муніципальної освіти та мобілізації в Роздольненському районі.
 
Дії «очільника окупаційної адміністрації» кваліфіковано як колабораційна діяльність (ч. 5 ст. 111-1 КК України). Йому загрожує до десяти років позбавлення волі.
 
Досудове розслідування здійснювалося ГУ СБУ в АР Крим.
 
Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1029