Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
08.05.2023

Прокуратура автономії підозрює двох кримських чиновників у колабораційній діяльності з ворогом

Прокуратура автономії повідомила про підозри окупаційному кримському депутату та виконувачу обов’язків міністра на півострові. Дії підозрюваних кваліфіковано як колабораційна діяльність (ч. 5 ст. 111-1 КК України). Їм загрожує до десяти років позбавлення волі.

Встановлено, що після окупації півострова російськими збройними силами, обоє обіймали різні керівні посади у незаконно створених органах на півострові. У 2022 окупаційний депутат обійняв посаду голови «комітету Державної Ради Республіки Крим з аграрної політики та розвитку сільських територій», інша підозрювана стала виконувати обов’язки «міністра промислової політики Республіки Крим».

На своїх посадах вони беруть активну участь у проведенні заходів на підтримку збройної агресії Росії проти України. Своїми умисними діями підозрювані сприяють реалізації політики окупаційної влади РФ на тимчасово окупованій території півострова. 

Нагадуємо, що обвинувальний акт стосовно одного з фігурантів вже знаходиться на розгляді суду за фактом вчинення ним державної зради. До окупації півострова він був депутатом Верховної Ради Крим VI скликання, а у 2014 році зрадив Україну та пішов на співпрацю з ворогом.
 
Спеціальне досудове розслідування здійснюється ГУ СБУ в АР Крим.
 

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


кількість переглядів: 1175