Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
30.05.2023

Прокуратура автономії оскаржує рішення суду про зупинення розгляду справи стосовно колишнього голови Апеляційного суду АР Крим через його мобілізацію

Прокуратура Автономної Республіки Крим та міста Севастополя оскаржує рішення суду про зупинення розгляду справи стосовно колишнього голови Апеляційного суду АР Крим через його мобілізацію.
 
Ми наголошуємо, що колишній голова Апеляційного суду АР Крим обвинувачується у вчиненні особливо тяжкого злочину - державної зради. 
 
Згідно з обвинувальним актом, він надавав допомогу РФ у проведенні підривної діяльності проти України. На виконання завдань ворога обвинувачений брав участь у переформатуванні судової системи в Криму відповідно до російського законодавства та закликав суддів до переходу на бік ворога під час активної фази окупації півострова. 
 
Що передувало: 16 травня на судовому засіданні сторона захисту заявила клопотання про зупинення судового провадження у зв’язку  з призовом обвинуваченого на військову службу. Відповідно суд ухвалив рішення про зупинення судового розгляду на час його мобілізації. 
 
Відтак, наступного дня після отримання ухвали - 24 травня,  прокуратура автономії звернулась до Київського апеляційного суду зі скаргою на зазначену ухвалу суду, оскільки, згідно з інформацією сторони захисту, вид та місце служби обвинуваченого не заважає йому брати участь у судовому процесі, зокрема, у відеоформаті. 
 
Нагадаємо, що обвинувальний акт щодо колишнього голови Апеляційного суду Криму перебуває на розгляді Печерського районного суду  з листопада 2019 року.

кількість переглядів: 1490