Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
31.05.2023

Колабораційна діяльність у співпраці з ворогом: до суду скеровано обвинувальний акт щодо чергової підприємниці з окупованого Криму

Прокуратура автономії скерувала до суду обвинувальний акт щодо підприємиці, яка уклала контракт з ворогом про перевезення українських дітей з різних тимчасово окупованих регіонів України до Криму. Її дії кваліфіковано за фактом колабораційної діяльності (ч. 4 ст. 111-1 КК України). Санкція статті передбачає до п’яти років позбавлення волі.
 
Під час повномасштабного вторгнення, у 2022 році, підозрювана як керівниця суб’єкту господарювання, створеного за російським законодавством,  уклала контракт з окупаційною адміністрацією кримського університету щодо перевезення тисячі українських дітей з тимчасово окупованих територій Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей до Криму. 
 
За свої «послуги» надані агресору вона отримала понад 15 млн рублів (майже 7 млн грн).
 
Спеціальне досудове розслідування здійснювалося ГУ СБУ в АР Крим.
 

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


кількість переглядів: 1541